Парламенцкая дзейнасць у Рэспуліцы Беларусь па рэгуляванні міжнацыянальных адносін - Пушкін, І. А. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 1. Філасофія. Паліталогія. Сацыялогія, 2013)
У дадзеным артыкуле ўпершыню ў беларускай гістарыяграфіі аналізуецца стварэнне і дзейнасць структур вышэйшага заканадаўчага органа Рэспублікі Беларусь па рэгуляванні міжнацыянальных адносін. Даследаваны і прааналізаваны працэс заканадаўчага забеспячэння правоў, нацыянальных супольнасцей. Зроблена выснова пра прыняцце рашэнняў парламенцкімі структурамі пасля ўсебаковага абмеркавання, з улікам агульнанацыянальных інтарэсаў, грамадска-палітычнай і эканамічнай сітуацыі ў краіне.