Дэвіянтныя паводзіны ў спорце: філасофія, сутнасць і небяспека футбольнага фанатызму - Люкевіч, У.П. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 1. Філасофія. Паліталогія. Сацыялогія, 2012)
Сучасны спорт у сістэме глабалізаванага грамадства ўяўляе сабой адмысловы феномен, які ўплывае на фармаванне грамадскіх адносінаў людзей, іх культуру, складае падставу паняцця «сацыяльны капітал». У той жа час у спорце шырока распаўсюджаныя дэвіянтныя паводзіны, рэгулярна здараюцця праявы расізму і ксенафобіі, дыскрымінацыі ў самых розных яе формах. На прыкладзе паводзінаў футбольных фанатаў аўтар аналізуе філасофскія аспекты дэгуманізацыйных тэндэнцый у спорце, іх сутнасць і небяспеку для сацыяльнага асароддзя.