ТРАНСФАРМАЦЫЯ МАТЫВУ МАЛЕНЬКІХ ІСТОТ У ДЗІЦЯЧАЙ ЛІТАРАТУРЫ ХІХ–ХХ СТСТ. - Смаль, Вячаслаў Мікалаевіч (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2025)
Артыкул прысвечаны аналізу мытыву маленькіх істот у сусветнай літаратуры для дзяцей на прыкладзе творчасці К. Калодзі, Г. Андэрсэна, В. Гаўфа, братоў Грым, Э. Т. А. Гофмана, М. Дэборд-Вальмор, П. Кокса і інш. Даследуецца матыў маленькіх істот (гномаў, фей, карлікаў, лялек) як свядомая арыентацыя пісьменнікаў Новага часу на адлюстраванне ў творах, адрасаваных дзецям, універсальных культурных патэрнаў.