Феномен селектыўнасці як асноватворная фенаменалагічная характарыстыка моўных зносін - Капцова, Юлія Анатольеўна (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2023)
Артыкул прысвечаны асноватворнай фенаменалагічнай характарыстыцы моўных зносін – селектыўнасці. Асэнсоўваецца неселектыўны інструментарый этасу беларускай мовы – імплікацыі, якія служаць для распазнання і прызнання «свайго – чужога» ў перцэптыўным полі рэцыпіента. Сцвярджаецца, што апісаныя беларускамоўныя імплікацыі з сэнсам неселектыўнасці не маюць адносін да катэгорыі дзейнасці, а выяўляюць свой сэнс і характэрны для вербальных паводзін моўцы.