Асаблівасці працэсу лексічнага запазычання ў старабеларускай мове - Гуль, Марыя Уладзіміраўна (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2022)
Разглядаюцца асноўныя (пазамоўныя і ўнутрымоўныя) прычыны запазычання лексічных адзінак старабеларускай мовай. Адной з асноўных прычын запазычання выяўляецца прыняцце наймення разам з канкрэтнай рэаліяй або паняццем. Запазычаная лексіка аналізуецца з тэматычнага і генетычнага пунктаў гледжання. Царкоўна-рэлігійная і ваенная лексіка з’яўляюцца тымі пластамі, якія найбольш інтэнсіўна засвойвалі іншамоўныя найменні. Сярод важнейшых пластоў запазычанай лексікі выдзяляюцца паланізмы, лацінізмы і германізмы.