Мова дакументальных фрагментаў у кантэксце баркулабаўскага летапісу - Мароз, В.К. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2015)
Прадметным полем артыкула выступае сістэма адметных моўна-стылістычных паказчыкаў тых летапісных фрагментаў, якія да гэтага не былі запатрабаваны для вырашэння актуальных задач гісторыі беларускай мовы і разглядаліся як перыферыйныя. За кошт уключэння ў аб’ект даследавання новых тэкстаў пашыраецца база пісьмовых крыніц гісторыі беларускай мовы. У артыкуле ў аспекце даследавання нарматворчых працэсаў старажытнай беларускай літаратурнай мовы даецца параўнальны аналіз двух фрагментаў Баркулабаўскага летапісу: ліста да паслоў вялікага князя маскоўскага і апісання казацкіх ваенных набегаў.