Сюжэталагічная эндаструктура празаічнага твора - Кавальчук, В.М. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2013)
Артыкул прысвечаны аналізу сюжэталагічнай структуры празаічнага твора. Аўтар на падставе асэнсавання існуючых літаратуразнаўчых катэгорый і паняццяў выпрацоўвае агульную класіфікацыю, якую мэтазгодна задзейнiчаць у аналізе празаічных твораў. Акрамя таго, прапануюцца новыя тэарэтыка літаратуразнаўчыя паняцці, якія дазваляюць выразна акрэсліць розныя аспекты сюжэталагічных ведаў: «сюжэталагічная эндаструктура», «сюжэталагічная экзаструктура», «лінейна-структурная мадэль сюжэталагічнай будовы», «іерархічна-структурная мадэль сюжэталагічнай будовы».