Адлюстраванне рэальнага і ірэальнага свету ў аповесці-фантасмагорыі А. Казлова «Я і Прарок-Уродка» - Яніцкі, М.І. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2013)
У артыкуле асэнсоўваецца праблема ўплыву еўрапейскага мастацтва слова на беларускую прозу пачатку ХХІ ст. на прыкладзе аповесці-фантасмагорыі Анатоля Казлова «Я і Прарок-Уродка». Аўтар да следуе тэматычную і жанравыя адметнасці твора, вывучае яго маральна-этычную праблематыку. Най больш увагі ў артыкуле надаецца аналізу мастацкіх сродкаў выяўлення ўмоўнага свету, створанага фантазіяй аўтара.