Вывучэнне тэмы «Дзеепрыметнік» у курсе беларускай мовы на спецыяльнасці «Руская філалогія» - Бут-Гусаім, С.Ф. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2012)
У артыкуле разглядаюцца асаблівасці вывучэння дзеепрыметніка ў курсе марфалогіі беларускай мовы на спецыяльнасці «Руская філалогія». Акрэсліваюцца адметнасці ўтварэння і ўжывання гэтай атрыбутыўнай формы дзеяслова ў беларускай мове ў параўнанні з рускай. Прыводзяцца прыклады практыкаванняў, мэта якіх – сфарміраваць у студэнтаў уменні выкарыстоўваць дзеепрыметнік у сваім маўленні, захоўваючы граматычныя нормы беларускай мовы.