Графіка-арфаграфічныя інавацыі ў сучасным беларускім правапісе - Куліковіч, У.І. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2012)
У артыкуле асвятляюцца асноўныя графіка-арфаграфічныя інавацыі ў сучасным беларускім правапісе пасля прыняцця Закона Рэспублікі Беларусь «Аб правілах беларускай арфаграфіі і пунктуацыі» (2008 г.), іх уплыў на іншыя ўзроўні беларускай літаратурнай мовы. Звяртаецца ўвага на агульныя заканамернасці, што вынікаюць з гістарычнай кадыфікацыі арфаграфічных нормаў, а таксама на тое, якія тыпалагічныя заканамернасці беларускага пісьма засталіся некранутымі, хаця і шырока абмяркоўваліся ў навуковым асяроддзі. Матэрыял публікацыі мае практычную скіраванасць: ён адрасаваны выкладчыкам ВНУ, студэнтам – сучасным і будучым аўтарам і рэдактарам падручнікаў, даведнікаў, слоўнікаў.