Вобразна-стылёвыя пошукі беларускай песеннай лірыкі - Бароўская, І.А. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2011)
На шырокім фактычным матэрыяле (М. Башлакоў, У. Пецюкевіч, Л. Дранько-Майсюк) у артыкуле аналізуецца працэс творчага пошуку сучаснай беларускай песеннай лірыкі, вынікам якога сталі новыя сродкі і прыёмы вобразнага выяўлення. Заканамерным можна лічыць з’яўленне араторый, кантат, песенных альбомаў, музычных казак, што сведчыць аб якасных зменах у традыцыйных формах класічнай песні.