Біблія як інтэртэкстуальнае поле ў творах беларуска-польскіх рамантыкаў ХІХ – пачатку ХХ ст. - Праневіч, Г.М. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2010)
У артыкуле даследуецца інтэртэкстуальнае поле Бібліі і яго ўплыў на змест і формы рамантычнага ўспрыняцця і асэнсавання нацыянальнай рэчаіснасці ў творах такіх пісьменнікаў ХІХ – пачатку ХХ ст., як А. Міцкевіч, Я. Баршчэўскі, К. Каліноўскі, Ф. Багушэвіч, Я. Купала, Я. Колас і інш.