Хрысціянская дамінанта твораў Kузьмы Чopнaгa - Мельнікава, А.М. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2010)
У артыкуле асэнсоўваюцца хрысціянскія матывы ў творах класіка беларускай літаратуры Кузьмы Чорнага, чыя спадчына істотна паўплывала на станаўленне нацыянальнай мастацкай традыцыі. Паказваецца, што імкненне пісьменніка да ўсталявання спагадлівых узаемаадносін паміж людзьмі, сцвярджэнне чуласці, любові, міласэрнасці, дапамогі адпавядаюць хрысціянскім прынцыпам. У гады Вялікай Айчыннай вайны Кузьма Чорны адкрыта звяртаецца да Усявышняга. Робіцца выснова пра значны этычны патэнцыял беларускага мастацкага слова