Канцэптуальнасць, героі і нараталагічныя асаблівасці рамана «Чакай у далёкіх грынях» І. Пташнікава - Буднік, Вольга Аляксандраўна (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2021)
Аналізуецца вобразная сістэма і тыпалaгічныя сыходжанні герояў. Разглядаецца праблема пошуку героямі ўласных шляхоў у жыцці, іх самавызначэння, духоўных і маральных каштоўнасцей у сучасным. Выяўлены рэалізаваныя І. Пташнікавым наратыўныя прыёмы ў рамане. Адзначаны матыў пошукаў пісьменнікам свайго мастацкага бачання свету, выразнай ідэйнай канцэпцыі, уласнай манеры, стылістыкі пісьма ў пачатку пісьменніцкай творчасці.