Вобразы эльфаў у ірландскім фальклоры - Поўх, І.В. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2018)
Артыкул прысвечаны праблеме разнастайнасці і шматграннасці вобразаў эльфаў у ірландскім фальклоры. Аўтар разглядае гісторыю ўзнікнення тэрміна «эльф», міфаграфічныя і фалькларыстычныя тэорыі паходжання эльфаў, сацыяльны падзел іх грамадства, асяроддзе, лад жыцця і культуру, побыт, звычкі, звышнатуральныя здольнасці, паводзіны і маральныя каштоўнасці, стасункі паміж эльфамі і людзьмі. Асобна апісаны вобразы эльфаў (баншы, лепрыкан, дула-хан і падменыш), паказаны найбольш тыповыя іх уласцівасці, згадваюцца мастацкія творы, у якіх сустракаюцца гэтыя вобразы.