Каляндарна-храналагічны код міфапаэтычнай мадэлі свету беларусаў: аксіялагічны аспект - Швед, І.А. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2014)
У атрыкуле ў выніку функцыянальна-семантычнага і гісторыка-генетычнага аналізу раскрываецца шэраг аспектаў аксіялагізацыі чыннікаў каляндарна-храналагічнага кода міфапаэтычнай мадэлі свету беларусаў. Вызначаецца ўплыў народнай дэманалогіі на тэмпаральныя інтэрпрэтацыі. Робіцца выснова пра сувязь аксіялагізацыі катэгорыі часу з яе максімальнай нагружанасцю з пункту гледжання міфалогіі і сімволікі.