Малыя формы беларускага фальклору як фактар развіцця маўлення і выхавання дзяцей старэйшага дашкольнага ўзросту - Смаль, Вяч.М. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2014)
У артыкуле разглядаецца значэнне фальклора ў развіцці маўлення дзяцей дашкольнага ўзросту, эфектыўныя метады і прыёмы іх лінгвістычнага навучання, распаўсюджаныя педагагічныя праблемы і шляхі іх вырашэння педагогамі ўстаноў дашкольнай адукацыі.