Духоўны катарсіс драматычнага героя ў п’есе Аляксея Дударава «Парог» - Маляўка, П.І. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2014)
У артыкуле цераз прызму мастацка-эстэтычнага светабачання аналізуюцца характары персанажаў п’есы Аляксея Дударава «Парог». Акцэнтуецца ўвага на іх ролі і месцы, асабліва галоўнага героя драмы, у працэсе духоўнага катарсісу на шляху да Чалавека сацыяльна-значымага і ўнутрана багатага.