Біяграфія пісьменніка як інструмент, мэта і праблема літаратуразнаўства - Дрозд, Дзмітрый Міхайлавіч (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2023)
Разглядаецца важнасць стварэння навуковай біяграфіі пісьменніка, прыводзяцца прыклады рашэння літаратуразнаўчых задач, у якіх біяграфічныя звесткі адыгрываюць першачарговую ролю, напрыклад, пры атрыбуцыі твораў невядомага і нават вядомага аўтарства. Прыводзяцца праблемы, якія прывялі да нязначнай колькасці ўжо створаных, а таксама новых навуковых біяграфій. Прапанаваны шляхі вырашэння гэтых праблем пры напісанні кандыдацкіх і доктарскіх дысертацый у рамках патрабаванняў, якія прадяўляюцца ВАК Рэспублікі Беларусь.