Уласнабеларуская лексіка ў тэрміналогіі філасофіі і сацыялогіі - Гуль, Марыя Уладзіміраўна (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2022)
Апісваюцца спосабы ўтварэння ўласнабеларускіх філасофска-сацыялагічных тэрмінаў (сінтаксічны, марфалагічны, лексіка-семантычны, марфолага-сінтаксічны). Акрамя таго, разглядаюцца лексікасемантычныя групы тэрмінаў філасофіі і сацыялогіі; выяўляюцца найбольш прадуктыўныя словаўтваральныя сродкі ўнутры гэтых груп.