Вусны аповед пра радзінна-хрэсьбінную абраднасць як фальклорны гіпертэкст - Швед, Іна Анатольеўна (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2022)
У артыкуле на вернакулярным матэрыяле Брэстчыны вызначаюцца асаблівасці вуснага аповеду пра радзінна-хрэсьбінную абраднасць як стэрэатыпізаванага гіпертэксту. Атрыманыя вынікі могуць стаць асновай для яго далейшай інтэрпрэтацыі і ацэнкі з пункту гледжання як этычных, так і эмічных катэгорый, вызначэння яго кагнітыўных, ідэалагічных, сацыяльных функцый.