Cпецыфіка мастацкай адаптацыі жанру хоку ў беларускай паэзіі 80-х гг. ХХ – пачатку ХХІ ст. - Воран, І. А. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2019)
На прыкладзе творчасці М. Танка, А. Глобуса, В. Шніпа, У. Арлова, У. Сіўчыкава, А. Спрынчан дэманструюцца стратэгіі мастацкага асваення ўсходняй цв?рдай формы ў беларускамоўным паэтычным тэксце, даследуюцца шляхі развіцця жанру ў айчыннай паэзіі.