Проза Івана Шамякіна 1970-х гг.: жанрава-стылёвая спецыфіка, канкрэтна-гістарычны і аксіялагічны змест - Кавалюк, А. С. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2019)
Выяўляецца эвалюцыя творчасці Івана Шамякіна ў 1970-я гг., даследуецца жанрава-стыл?вая спецыфіка аповесцей «Шлюбная ноч», «Гандлярка і паэт», рамана «Вазьму твой боль», вызначаецца канкрэтна-гістарычны і аксіялагічны змест твораў, асэнсоўваецца духоўны свет герояў, носьбітаў аўтарскага ідэалу і антыідэалу.