Далучэнне малодшых школьнікаў да народных традыцый як сродак павышэння матывацыі да вывучэння беларускай мовы - Шукала, Л. М.; Сілюк, Т. С. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2019)
Павышэнне матывацыі ў дзяцей малодшага школьнага ўзросту да вывучэння беларускай мовы будзе паспяховым, калі ў навучальным працэсе настаўнік не толькі будзе знаёміць іх з арфаграфічнымі, арфаэпічнымі, фанетычнымі правіламі беларускай мовы, але і далучыць да народных традыцый.