Лінгвакраязнаўчы кантэкст моўнай адзінкі - Леванцэвіч, Л.В. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2018)
Разглядаецца паняційны змест і нацыянальна-культурная канатацыя лексічнай адзінкі «гразь». Матэрыялам для даследавання паслужылі даныя слоўнікавай і даведачнай літаратуры. Канататыўнае значэнне акрэсліваецца ў ходзе аналізу лексем тэматычнай групы «гразь» і выяўлення эквівалентанасці слоў лексіка-семантычнага поля названай адзінкі на ўзроўні беларускай і рускай моў.