Фарміраванне эмацыйна-ацэначнай лексікі дзяцей дашкольнага ўзросту - Смаль, Вяч.М. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2018)
Разглядаецца методыка фарміравання эмацыйнай лексікі дашкольнікаў, аналізуецца ўплыў эма цыйна-экспрэсіўнага лексікона на агульнае маўленчае развіццё асобы дзіцяці, апісаны працэс увядзення ў актыўны лексікон дзяцей этыкетнай лексікі, раскрываюцца эфектыўныя метады і прыёмы азнаям лення дзяцей дашкольнага ўзросту з эмацыйна афарбаванымі лексічнымі адзінкамі на спецыяльна арга нізаваных занятках на аснове комплексна-тэматычнага падыходу і інтэграцыі розных відаў дзейнасці.