Рэнесансныя афарыстычныя традыцыі ў беларускай сатырычнай прозе XX ст. - Штэйнер, І.Ф. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2017)
У артыкуле адзначаюцца і аналізуюцца традыцыі класічнай і народнай смехавой культуры ў беларускай сатырычнай прозе XX стагоддзя, вызначаецца агульнае і адметнае ў выкарыстанні афарыстыкі, народнай мудрасці, увасобленай ў прымаўках і прыказках, для стварэння вобразна-выяўленчай сістэмы нацыянальнай сатыры і гумару; адзначаюцца тыпалагічныя паралелі ў паэтыцы твораў розных гістарычных эпох.