Беларуская ваенная проза XX стагоддзя: генезіс, стратэгіі мастацкай тыпізацыі, праблема інтэрпрэтацыі - Кавалюк, А.С. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2016)
У артыкуле даследуецца генезіс, стратэгіі мастацкай тыпізацыі беларускай ваеннай прозы ХХ стагоддзя, асэнсоўваецца яе інтэрпрэтацыя сучаснымі літаратуразнаўцамі.