Духоўна-аксіялагічная прастора нацыянальнага характару ў прозе Кузьмы Чорнага ваеннага часу - Кавалюк, А.С. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2015)
У артыкуле асэнсоўваецца мастацкае ўвасабленне нацыянальнага характару беларусаў у прозе Кузьмы Чорнага ваеннага часу, аналізуецца духоўны свет герояў, носьбітаў аўтарскага ідэалу і антыідэалу.