Мастацкая інтэрпрэтацыя эрасу ў сучаснай жаночай паэзіі - Кірушкіна, М.І. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2015)
У артыкуле даследуецца спецыфіка такой мастацкай формы любові, як Эрас. Каханне-страсць у інтэрпрэтацыі сучасных паэтак спалучаецца з ірацыянальнасцю, інтымнасцю і эмацыянальнасцю. Суб’ектыўнае асэнсаванне «жаночага пачатку» і псіхалогіі адносін, паэтызацыя сексуальнасці і жаночага цела адкрыта прадстаўлены ў сучаснай літаратурнай прасторы. Творчасць сучасных паэтак з’яўляецца мала даследаванай, што тлумачыць навізну працы.