Асаблівасці адаптацыі еўрапейскіх жанраў і жанравых форм у беларускай літаратурна-мастацкай прасторы 60–70-х гг. XX ст. - Воран, І.А. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2015)
У артыкуле разгледжаны шляхі развіцця цвёрдых вершаваных форм у 60–70-я гг. ХХ ст. у кантэксце працэсу інтэлектуалізацыі беларускай літаратуры. Абгрунтавана і падцверджана аналізам паэтычных твораў асваенне еўрапейскіх і ўсходніх цвёрдых жанраў і жанравых форм беларускім слоўным мастацтвам.