Кампазіцыйныя адметнасці аповесці В. Жушмы «Гарэза» - Сенькавец, У.А. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2012)
У артыкуле разглядаюцца кампазіцыйныя адметнасці аповесці Васіля Жушмы «Гарэза». Акцэнт робіцца на такія яе складнікі, як тэма і праблема, сюжэт, пункты погляду, герой, мова.