Аповесць У. Караткевіча “Чазенія” ў кантэксце творчасці пісьменніка 60-ых гадоў ХХ ст. - Ішчанка, Г.М. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2011)
У артыкуле прапануецца новая інтэрпрэтацыя аповесці У. Караткевіча «Чазенія». Асэнсавана роля рэмінісцэнцый у выяўленні аўтарскай пазіцыі.