Ліра-эпічная парадыгма прозы Вячаслава Адамчыка - Дамброўская, Н.М. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 3. Філалогія. Педагогіка. Псіхалогія, 2010)
Артыкул прысвечаны аналізу ліра-эпічнай парадыгмы прозы аднаго з выдатных прадстаўнікоў філалагічнага пакалення Вячаслава Адамчыка. Эвалюцыя прозы В. Адамчыка да лірызацыі, паглыблення псіхалагічнага, медытатыўнага, філасофска-аналітычнага пачаткаў і праз гэта – да родава-жанравай і стылявой сінтэтычнасці пацверджана вынікамі статыстычнага аналізу частотнасці выкарыстання пісьменнікам у апавяданнях дыялогаў, разнапланавых маналогаў, пейзажных замалёвак, гістарычных экскурсаў.