Даследаванне прамысловай і рамеснай вытворчасці, гандлю Заходняй Беларусі 1921–1939 гг.) у айчыннай гістарыяграфіі - Лаўрэенка, Л.В. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 2. Гісторыя. Эканоміка. Права, 2016)
У артыкуле разглядаюцца падыходы ў айчыннай гістарыяграфіі да вывучэння прамысловай, рамеснай вытворчасці і гандлю ў Заходняй Беларусі ў 1921–1939 гг. Зроблены аналіз і абагульненне асноўных прац, прысвечаных даследуемай праблематыцы. Адзначаецца гістарыяграфічная важнасць прац айчынных аўтараў, і робіцца выснова аб недастатковым даследаванні эканамічнай гісторыі Заходняй Беларусі ў 20–30-я гг. ХХ ст. У навуковы ўжытак уведзены новыя матэрыялы, якія з’явіліся ў выніку апрацоўкі асобных фондаў Нацыянальнай бібліятэкі Рэспублікі Беларусь (г. Мінск), аддзела рэдкіх кніг і рукапісаў ЦНБ імя Я. Коласа НАН Рэспублікі Беларусь (г. Мінск), Брэсцкай абласной бібліятэкі імя М. Горкага, Пінскага музея Беларускага Палесся.