Археалагічныя помнікі Маларытчыны - Піліповіч, В.Ю.; Дацкевіч, А.А. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 2. Гісторыя. Эканоміка. Права, 2015)
Артыкул прысвечаны агляду археалагічных старажытнасцяў Маларыцкага раёна. Прыводзіцца апісанне выяўленых помнікаў у кантэксце археалагічных эпох, перыядаў і культур. Даследаванне грунтуецца на апублікаваных матэрыялах археалагічнага вывучэння рэгіёна, а таксама выніках гісторыкакраязнаўчых экспедыцый 2014–2015 гг. Падкрэсліваецца фрагментарнасць ведаў па стражытнай гісторыі Маларыцкай зямлі. Акцэнтуецца ўвага на неабходнасці сістэмнага археалагічнага даследавання Маларытчыны.