Стараабрадніцтва Бабруйскай вобласці (1944–1954 гг.) - Мароз, І.М. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 2. Гісторыя. Эканоміка. Права, 2014)
У артыкуле разглядаецца месца стараабраднікаў сярод іншых рэлігійных культаў Бабруйшчыны. Абгрунтоўваецца неабходнасць далейшага вывучэння пазначанай тэмы. На аснове раней неапублікава- нага архіўнага матэрыяла аўтарам складзены табліцы, якія змяшчаюць статыстычны матэрыял па абшчынах. Выдзяляюцца асноўныя тэндэнцыі развіцця сеткі старабрадніцкіх цэнтраў Бабруйскай вобласці.