Творчыя ўзаемасувязі беларускіх і ўкраінскіх эмігрантаў у міжваенны перыяд - Коваль, В.У. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 2. Гісторыя. Эканоміка. Права, 2011)
Артыкул асвятляе пытанне развіцця культурных узаемасувязей паміж прадстаўнікамі беларускай і ўкраінскай дыяспары з 1918 па 1939 г. У артыкуле прадстаўлены аналіз ролі ўкраінскіх хораў і творчых калектываў для прадстаўнікоў беларускай эміграцыі. Беларусы далучаліся да працы ўкраінскіх адукацыйных і культурных цэнтраў, прымалі актыўны ўдзел у шматлікіх агульных канцэртах і вечарынах. Беларуска-ўкраінскія ўзаемасувязі дыяспар у міжваенны перыяд значна пашырыліся, што тлумачыцца блізкасцю моў, агульнымі гістарычнымі каранямі і падабенствам ментальнасцей. У артыкуле выкарыстаны новыя матэрыялы беларускіх і ўкраінскіх архіваў.