УМОВЫ АПАДКАНАЗАПАШВАННЯ АЗЁРНА-АЛЮВІЯЛЬНЫХ АДКЛАДАЎ НА ПАДСТАВЕ ІХ УЛАСЦІВАСЦЯЎ - Кашутчык, К. І.; Трацэўская, А. Ю. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 5. Біялогія. Навукі аб Зямлі, 2020)
Разгледжаны і пададзены вынікі даследавання асноўных фізічных уласцівасцяў азёрна-алювіяльных адкладаў. Вызначаны іх грануламетрычны і мікраагрэгатны склады. Прыведзена іх параўнанне паміж сабой, а таксама з грануламетрычнымі складамі іншых утварэнняў. На падставе атрыманых дадзеных усталяваны магчымыя ўмовы фарміравання азёрна-алювіяльных адкладаў.