Рэшткi агнат i рыб з гарадоцкага гарызонту эйфельскага яруса Беларусi - Плакс, Д.П. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 5. Біялогія. Навукі аб Зямлі, 2017)
Прыводзяцца абагульненыя дадзеныя па таксанамічным складзе iхтыяфаўны з адкладаў гарадоцкага гарызонту эйфельскага яруса сярэдняга дэвону Беларусі. Паказана іх прасторавае распаўсюджванне ў межах рэспублікі. Прадстаўленая інфармацыя па іхтыяфаўне дазваляе ўдакладніць і дапоўніць таксанамічны склад яе ў адкладах гарадоцкага гарызонту, а таксама выкарыстоўваць яе для вызначэння ўзросту гэтых адкладаў і іх карэляцыі.