Iхтыяфаўна асвейскага гарызонту эйфельскага яруса Беларусi - Плакс, Д.П. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 5. Біялогія. Навукі аб Зямлі, 2016)
На аснове літаратурных дадзеных і ўласных палеаiхтыялагiчных даследаванняў прыводзіцца таксанамічны агляд вядомых на сённяшні час таксонаў бясскiвічных і рыб з адкладаў асвейскага гарызонту эйфельскага яруса сярэдняга дэвону тэрыторыі Беларусі i даецца некаторае сiстэматычнае ўдакладненне па iх. Прадстаўленая інфармацыя па іхтыяфаўне дазваляе некалькі дапоўніць палеанталагічную характарыстыку асвейскага гарызонту і выкарыстоўваць яе для вызначэння ўзросту гэтых адкладаў і іх карэляцыі.