Аб значэннi палеаiхтыялагiчных даследаванняў для ўдакладнення межаў сучаснага распаўсюджвання дэвонскiх адкладаў на тэрыторыi Беларусi - Плакс, Дз.П. (Веснік Брэсцкага ўніверсітэта. Серыя 5. Біялогія. Навукі аб Зямлі, 2016)
У артыкуле выкладзены прыклады выкарыстання палеаiхтыялагiчных даследаванняў з мэтай удакладнення межаў сучаснага распаўсюджвання дэвонскіх адкладаў на тэрыторыі Беларусі. У выніку гэтых даследаванняў у некаторых раёнах рэспублікі атрымалася выявіць недакладнасці ў малюнку межаў сучаснага распаўсюджвання дэвонскіх адкладаў на геалагічных картах Беларусі 1983 і 2002 гг. Прыведзеныя дадзеныя з’яўляюцца падставай для ўдакладнення ў будучыні на геалагічных картах дачацвярцёвых адкладаў Беларусі контураў сучаснага распаўсюджвання дэвонскіх адкладаў, а ў цяперашні час яны павінны ўлічвацца пры правядзенні на гэтых тэрыторыях геолагаздымачных, геолагаразведачных і іншых геалагічных работ.